AnvÀndare:Magnus Thore

Hoppa till: navigering, sök

Presentationssida för Magnus Thore

Gula böckerna.jpg

Jag heter Magnus Thore och Àr projektanstÀlld av Lars Engstrand som överlÀkare pÄ avdelningen för bakteriologi vid Smittskyddsinstitutet (SMI) i Solna sedan maj 2008. Bland mina uppgifter mÀrks att vara koordinator för produktionen av gula och grÄ böcker.

Arbetet med gula och grÄ böcker

Jag har sysslat med bokserien under en dryg tio-Ärsperiod vid det hÀr laget. En stor del av den perioden arbetade jag inom olika redaktionskommittéer, alltid ledda av Hans Hallander, som med sitt stora engagemang, sin kompetens och generositet under flera Är var min mentor pÄ omrÄdet. Sedermera har jag sjÀlv som ordförande i referensgruppen för klinisk bakteriologi kommit att ta över ledarskapet för serien och det Àr nu professionens utmaning att lotsa bokserien in i framtiden, nu som nÀtupplaga med MediaWiki som bas.

Jag hoppas att professionen i lika hög grad som tidigare med böckerna nu med nÀtversionen av bokserien kommer att uppskatta anstrÀngningarna att skapa och hÄlla uppdaterad en laboratoriemanual pÄ svenska som vi inom professionen enas om. Samtidigt tror jag att allt fler lÀsargrupper utanför den mikrobiologiska vÀrlden kommer att hitta till vÄr serie som kommer att vara betydligt mer lÀttillgÀnglig för intresserade. En del avsnitt och fler artiklar vÀnder sig dessutom direkt till kliniker, i första hand de som sysslar med provtagning för mikrobiologisk diagnostik. Det Àr min övertygelse att bokserien som nÀtupplaga kommer att vara lÀttare att hÄlla levande, bÄde avseende nyproduktion av artiklar och revision av gamla.


--Magnus Thore 12 december 2009 kl. 15.17 (UTC)