Referensmetodik: Tarminfektioner
Från Referensmetodik för laboratoriediagnostik
Version från den 14 maj 2009 kl. 14.52 av
Magnus Thore
(
diskussion
|
bidrag
)
(
skillnad
)
← Äldre version
|
Nuvarande version
(
skillnad
) |
Nyare version →
(
skillnad
)
Hoppa till navigering
Hoppa till sök
Innehåll
Innehåll
1
Förord, infektioner i mag-tarmkanalen
2
Allmän del
2.1
Anatomi och sjukdomsbegrepp
2.2
Normalflora i mag-tarmkanalen
2.3
Rubbningar i normalfloran
2.4
Epidemiologi och prevention
2.5
Speciell epidemiologi
2.6
Etiologi vid akut gastroenterit i Sverige
3
Provtagning och transport
4
Kvalitetssäkring
5
Säkerhetsaspekter
6
Smittskyddslagstiftningen och dess tillämpningar
6.1
Utodling (Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter)
6.2
Resistensbestämning
7
Bakterier associerade med tarminfektioner
7.1
Salmonella
7.2
Shigella
7.3
Yersinia enterocolitica
7.4
Yersinia pseudotuberculosis
7.5
Campylobacter
7.6
Diarréframkallande Escherichia coli
Förord, infektioner i mag-tarmkanalen
Allmän del
Anatomi och sjukdomsbegrepp
Normalflora i mag-tarmkanalen
Rubbningar i normalfloran
Epidemiologi och prevention
Speciell epidemiologi
Etiologi vid akut gastroenterit i Sverige
Provtagning och transport
Kvalitetssäkring
Säkerhetsaspekter
Smittskyddslagstiftningen och dess tillämpningar
Utodling (Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter)
Resistensbestämning
Bakterier associerade med tarminfektioner
Salmonella
Shigella
Yersinia enterocolitica
Yersinia pseudotuberculosis
Campylobacter
Diarréframkallande Escherichia coli
Kategori
:
Referensmetodik
Navigeringsmeny
Personliga verktyg
Inte inloggad
Diskussion
Bidrag
Logga in
Namnrymder
Sida
Diskussion
Varianter
Visningar
Läs
Redigera
Visa historik
Mer
Sök
Navigering
Huvudsida
Gemenskapens portal
Aktuella händelser
Slumpsida
Hjälp
Verktyg
Vad som länkar hit
Relaterade ändringar
Specialsidor
Permanent länk
Sidinformation
Skriv ut/exportera
Skapa en bok
Ladda ned som PDF
Utskriftsvänlig version