Skillnad mellan versioner av "Referensmetodik: Tarminfektioner"

Från Referensmetodik för laboratoriediagnostik
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 54: Rad 54:
 
*[[Bacillus cereus]]
 
*[[Bacillus cereus]]
 
*[[Clostridium perfringens]]
 
*[[Clostridium perfringens]]
*[[Staphylococcus aureus vid matförgiftning]]
+
*[[Staphylococcus aureus vid matförgiftning|Staphylococcus aureus]]
 
*[[Clostridium botulinum]]
 
*[[Clostridium botulinum]]
  

Versionen från 4 augusti 2009 kl. 13.26

Referensmetodik för laboratoriediagnostik av infektioner i mag-tarmkanalen, 2:a upplagan 2002

Innehåll

Allmän del

Epidemiologi

Provtagning

Kvalitetssäkring

Säkerhetsaspekter

Smittskyddslagen


Speciell del

Bakterier

Utodling

Bakterier associerade med tarminfektioner

Matförgiftningar

Översikt

Diagnostik odling-mag tarm (Tabell)


Parasitologi


Virus


Bilagor